Kistenkantelaar 1

opdracht COVRA – Multifunctioneel OpslagGebouw (MOG)

COVRA heeft als enig bedrijf in Nederland de taak om al het radioactief afval te verzamelen, verwerken en op te slaan. COVRA is van plan een nieuw Multifunctioneel OpslagGebouw (MOG) te bouwen. Met het MOG beschikt COVRA in de toekomst over passende opslagcapaciteit voor het radioactief afval dat in de komende jaren wordt aangeboden. Het nieuwe gebouw moet voldoende opslagcapaciteit bieden tot 2050.

In het MOG worden straks vaten met laag- en middelradioactief afval opgeslagen in stapelbare containers. Het nieuwe opslaggebouw is met name bedoeld voor de opslag van historisch radioactief afval dat nu nog ligt opgeslagen in Petten. Toekomstig ontmantelingsafval van nucleaire installaties in Nederland komt ook in het MOG te liggen. Voor het MOG worden machines ontwikkeld die radioactief afval kunnen hanteren.

Binnen ons ingenieursbureau hebben we van COVRA opdracht gekregen voor het ontwerpen van de benodigde installaties. Dit betreft alle procesinstallaties die nodig zijn om het radioactief afval vanaf de ontvangst tot in de opslag te transporteren.

 

Voor wat betreft de uitvoering hebben we van COVRA opdracht gekregen voor het produceren en leveren van deze diverse procesinstallaties.

 

Hierbij wordt gebruik gemaakt van de ervaring die Delmeco heeft binnen de nucleaire industrie in combinatie met machinebouw.

We zijn trots op het in ons gestelde vertrouwen om deze mooie installaties te mogen ontwikkelen en leveren.

Terug naar overzicht

Delmeco Projecten BV

Marquesweg 4
4462 HD Goes
info@delmeco.nl

0113-27 04 84