head impactor

Besturing Head Impactor

Bekijk afbeeldingen

Projectinformatie

Opdrachtomschrijving:

Op locatie Bergen op Zoom is een test lab waarin kunststof onderdelen getest kunnen worden, een van de testinstallaties is de Head impactor. De Head impactor kan met een hoge druk cilinder (hydrauliek/stikstof) een impact op een op een kunststof voorwerp uitgeoefend worden. De besturing van deze installatie was verouderd en moest daarom worden vervangen. Naast het vervangen van de hydraulische, stikstof en elektrische besturingen is tevens de veiligheid van de machine opnieuw getoetst.

 

Door het uitvoeren van een risicoanalyse conform NEN-EN-ISO 12100 zijn samen met Opdrachtgever de aanvullende maatregelen bepaald om de installatie weer volledig up-to-date te brengen conform de huidige Machinerichtlijn. Deze aanvullingen bestaan uit het aanbrengen van extra afschermingen en het opnemen van een aantal kritische sensoren (vergrendelingen en afvuurknoppen) in het nieuwe noodstopsysteem.

 

Voor de nieuwe besturing is de P&ID en het functioneel ontwerp van het bestaande  systeem opnieuw opgesteld. Op basis hiervan is een nieuwe besturingslessenaar en PLC-programma ontworpen.

 

De bedieningslessenaar is opgedeeld in meerdere compartimenten: een compartiment voor de hydrauliek/stikstof componenten en een compartiment voor de elektrische componenten en PLC besturing. Op de bovenzijde van de bedieningslessenaar is een touchscreen voorzien waarmee de installatie kan worden bediend en uitgelezen.

 

De opdracht bestond voor de vakdisciplines werktuigbouwkunde, elektrotechniek en automatisering uit:

 

  • Uitvoeren van een risicoanalyse;
  • Engineering, levering en bouw van een nieuwe besturingskast;
  • Factory Acceptance Test (FAT);
  • Montage en aansluiten nieuwe besturingskast en sensoren op locatie;
  • Plaatsing aanvullende fysieke afscherming;
  • Testen en in bedrijf stellen;
  • Site Acceptance Test (SAT);
  • Compleet technisch constructie dossier.

 

De verantwoordelijkheid van Delmeco binnen dit project is het Turn-Key werkend opleveren van de besturing en aanvullende maatregelen voor alle vakdisciplines van ontwerp tot realisatie.

Opdrachtgever: SABIC, Bergen op Zoom

SABIC is een wereldwijd toonaangevend chemiebedrijf dat zijn hoofdkantoor in Riyadh, Saudi-Arabië, heeft. Zij produceren een grote reeks uiteenlopende producten – van chemicaliën en kunststoffen tot agrarische meststoffen, metalen en specialiteiten

Het bedrijf stimuleert en ondersteunt innovatie en vindingrijkheid en beschikt over diverse onderzoeksfaciliteiten.

Delmeco Projecten BV

Marquesweg 4
4462 HD Goes
info@delmeco.nl

0113-27 04 84