Slangentorens gangway hosereels

Vezeloptische Sensoren

Vezeloptische Sensoren voor toestandsafhakelijk onderhoud

 

Ondergrondse leidingsystemen

Nederland kent een uitgebreide ondergrondse infrastructuur voor transport en distributie van (aard)gas, drinkwater maar ook allerlei andere stoffen. Een deel van deze infrastructuur is op leeftijd, wat op termijn mogelijk kan resulteren in lekkages. Omdat deze leidingsystemen zich ondergronds bevinden is het lastig om de toestand van leidingen, afsluiters en apparatuur te monitoren.


Met het oog op de toekomst waar waterstof een belangrijke rol lijkt te gaan spelen als energiedrager, is de conditie van deze leidingsystemen van groot belang.

 

Lekdetectie

Om de veiligheid van mens en omgeving te borgen is het van belang om de conditie van leidingsystemen te monitoren. Met zogenaamde lekdetectie sensoren is het mogelijk om de conditie van een leidingsysteem te monitoren.

Op deze manier kan men bepalen wanneer er opgetreden moet worden om lekkages te voorkomen of om gedetecteerde lekkages snel op te sporen.

Deze nieuwe techniek moet nog verder ontwikkeld worden.

 

Consortium

De Delmeco Group maakt deel uit van een consortium van MKB-bedrijven en kennisinstellingen om deze nieuwe innovatieve techniek verder te onderzoeken, ontwikkelen en testen in een beschermde omgeving.


Dit project is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van OP-Zuid en de Provincie Noord-Brabant. Voor meer informatie zie EFRO.

Terug naar overzicht

Delmeco Projecten BV

Marquesweg 4
4462 HD Goes
info@delmeco.nl

0113-27 04 84